Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Data Dinsdag: IJs(salons) in trek

  Nederlanders eten graag ambachtelijk bereid ijs. Met zomerse temperaturen in aantocht en met inachtneming van de richtlijnen RIVM, kunnen de ruim 1.000 ijssalons hun klanten voorzien in die behoefte. En dat op steeds meer plekken, want cijfers uit het KVK Handelsregister laten een groei aan ijssalons van bijna 30% zien.
 • -

  19% meer stoppers in eerste vijf maanden 2020

  In de periode januari-mei 2020 zijn in Nederland 9% minder bedrijven gestart dan in de vergelijkbare periode in 2019. Het aantal ondernemingen dat in de periode januari-mei 2020 stopte, nam juist toe met 19% (*) in vergelijking met de eerste vijf maanden van 2019.
 • -

  70% ondernemers verwacht coronacrisis te overleven

  Circa 7 op de 10 ondernemers verwacht dat het bedrijf de coronacrisis (zeker of waarschijnlijk) zal overleven. 2 op de 10 kan het nog niet inschatten en 1 op de 10 verwacht de coronacrisis waarschijnlijk niet te overleven. Dit zijn enkele van de resultaten van de vierde KVK-Flitspeiling onder ruim 1800 ondernemers in de periode van 14 tot en met 24 mei 2020. Voor de sectoren cultuur, sport en recreatie, detailhandel, horeca en persoonlijke dienstverlening ligt dit aandeel iets lager, namelijk 6 op de 10.
 • -

  Helft bedrijven vreest voortbestaan

  Bijna de helft van de ondernemers in het Nederlandse niet-financiële bedrijfsleven verwacht dat het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar komt als de coronacrisis langer dan een halfjaar aanhoudt. Mocht de coronacrisis langer dan 12 maanden duren dan verwacht 60 procent dat het doek voor hun bedrijf valt.

News archive