Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Corona remt groei bedrijvigheid stedelijke regio’s

  De coronacrisis zet in Nederland een rem op de groei van de bedrijvigheid. De groei, het verschil tussen gestarte en gestopte bedrijven is met 40% afgenomen. In alle regio's in Nederland is nog steeds sprake van groei van het aantal bedrijfsvestigingen (er zijn meer starters dan stoppers), maar deze groei is in het tweede kwartaal flink afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
 • -

  Ondernemers minder pessimistisch

  Het ondernemersvertrouwen is aan het begin van het derde kwartaal van 2020 sterk toegenomen tot -19,3, tegen -37,2 in het vorige kwartaal. In de detailhandel zijn ondernemers overwegend positief gestemd, terwijl horecaondernemers nog altijd erg pessimistisch zijn over hun situatie.
 • -

  70% ondernemers verwacht coronacrisis te overleven

  Circa 7 op de 10 ondernemers verwacht dat het bedrijf de coronacrisis (waarschijnlijk of zeker) zal overleven. 2 op de 10 kan het nog niet inschatten en 1 op de 10 verwacht de coronacrisis waarschijnlijk niet te overleven. Dit zijn enkele van de resultaten van de vierde KVK-Flitspeiling onder ruim 1800 ondernemers in de periode van 14 tot en met 24 mei 2020. Voor de sectoren cultuur, sport en recreatie, detailhandel, horeca en persoonlijke dienstverlening ligt dit aandeel iets lager, namelijk 6 op de 10.
 • -

  Data Dinsdag: IJs(salons) in trek

  Nederlanders eten graag ambachtelijk bereid ijs. Met zomerse temperaturen in aantocht en met inachtneming van de richtlijnen RIVM, kunnen de ruim 1.000 ijssalons hun klanten voorzien in die behoefte. En dat op steeds meer plekken, want cijfers uit het KVK Handelsregister laten een groei aan ijssalons van bijna 30% zien.

News archive