Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Yoga-ondernemer in opmars

  Door corona werken veel mensen al maanden thuis. Werk en privé lopen door elkaar en dat kan stress opleveren. Yoga zorgt dan voor mentale ontspanning. En dat hier behoefte aan is, blijkt uit het KVK Handelsregister. Het aantal yoga-ondernemers is in vrijwel heel Nederland de afgelopen 5 jaar gegroeid. In totaal met maar liefst 110%.
 • -

  Ondernemers verwachten minder te investeren

  Ondernemers verwachten in 2021 voor het eerst sinds 2013 minder te investeren dan in het lopende jaar, maar een meerderheid voorziet een toename in de omzet en de personeelssterkte. Dit optimisme is echter minder dan in voorgaande jaren. Voor de verwachtingen voor het vierde kwartaal overheerst het pessimisme.
 • -

  Steeds meer tweedehands kledingwinkels

  Steeds vaker kopen en verkopen we gebruikte of tweedehands kleding. Op die manier geven we onze kleding die nog goed is een tweede leven. Dat is positief vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Cijfers uit het KVK Handelsregister bevestigen deze trend. Het aantal winkels in tweedehands kleding steeg afgelopen jaar met 7%.
 • -

  Corona remt groei bedrijvigheid stedelijke regio’s

  De coronacrisis zet in Nederland een rem op de groei van de bedrijvigheid. De groei, het verschil tussen gestarte en gestopte bedrijven is met 40% afgenomen. In alle regio's in Nederland is nog steeds sprake van groei van het aantal bedrijfsvestigingen (er zijn meer starters dan stoppers), maar deze groei is in het tweede kwartaal flink afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

News archive