Een ogenblik geduld a.u.b.

Workshop KVK Regiodata

author: Edward Diemel
KVK organiseerde onlangs dataworkshops 'Leren werken met KVK Regiodata'. De deelnemers waren enthousiast: "Plezierige en praktische meeting en vooral goed inzicht gekregen in de tool!"

Om gemeenten te helpen met het werken met de online datatool KVK Regiodata en de duiding van de data biedt KVK extra dienstverlening aan. Zo organiseerden we in maart en april 3 online dataworkshops 'Leren werken met KVK Regiodata' voor medewerkers Economische Zaken van gemeenten.

Data wordt steeds belangrijkers in de samenleving en in de economie. Zo is voor een goed economisch beleid inzicht in (regionale) economische ontwikkelingen en structuren van belang. Het enthousiasme om deel te nemen aan een dataworkshop was dan ook groot. De workshops waren in korte tijd volgeboekt.

Met KVK Regiodata breng je snel en eenvoudig economische ontwikkelingen binnen je gemeente of regio in beeld. In een workshop van een uur zijn 59 medewerkers van 42 verschillende gemeenten (van Waadhoeke tot Roerdalen) praktisch aan de slag gegaan met deze datatool om eenvoudig feiten en cijfers van hun eigen regio of gemeente inzichtelijk te krijgen. In deze 42 gemeenten zitten totaal ruim 485.000 bedrijven die baat hebben bij een onderbouwd economisch beleid.

Positieve reacties

De deelnemers waren positief over de dataworkshop. Enkele reacties:

"Erg fijne tool waar ik en mijn collega's zeker wat aan gaan hebben".

"Intuïtieve en handige tool. Goed dat er vragen waren voorbereid, dit maakte dat we gericht konden oefenen met het gebruiken van de tool"

Meld je aan

Ben jij medewerker Economische zaken bij een gemeente en wil je ook leren werken met KVK Regiodata? Meld je dan nu gratis aan! Voor meer informatie en aanmelden zie: https://www.kvk.nl/tools-en-platformen/kvk-dataworkshop/