Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Veel starters in de horeca, veel stoppende webwinkels

  Een toename van starters in de horeca, veel webwinkels die stoppen en extreem weinig faillissementen. Dat zijn de conclusies uit het KVK Trendrapport oktober. Er waren in oktober 20.671 starters, 4% minder dan in oktober 2020. Bij de stoppers is er sprake van een toename van 7% ten opzichte van oktober 2020. Dit blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over oktober 2021.
 • -

  Randstad relatief hard getroffen in coronacrisis

  De economie van de Randstad en met name Amsterdam kreeg stevige klappen te verwerken tijdens de coronacrisis, vergeleken met de rest van Nederland. De bedrijvigheid nam af en ook het vertrouwen van ondernemers daalde fors tijdens de pandemie. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde KVK-rapport ‘Mijn regio in coronacijfers’.
 • -

  Nederlandse druiventelers in opmars

  Een Pinot Noir, Riesling of Brut, maar dan van Nederlandse bodem. Bij wijnspeciaalzaken kunnen we steeds vaker kiezen voor Nederlandse wijn. De reden hiervan: het aantal druiventelers in Nederland groeide de afgelopen 5 jaar met 82%. Dit blijkt uit het KVK Handelsregister. De meeste druiventelers vinden we in Gelderland en Limburg. Al ontstaan er in andere delen van het land ook steeds meer wijngaarden. Volgens Dik Beker, woordvoerder van wijnproducentenvereniging VNWP, is de rek er wel uit. “De grote groei is geweest. De nadruk in de wijnbouw zal de komende jaren liggen op duurzaamheid en streekproducten.”
 • -

  Buitenlandse super valt in de smaak

  De geur van kulich (Russisch paasbrood) of bigos (Poolse stoofpot) is niet langer een vage vakantieherinnering of een ver-van-je-bed-show. De eetcultuur uit landen als Rusland, Polen, Turkije en China lijkt definitief overgewaaid te zijn naar Nederland.

News archive