Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Veel lof maar geen SODA voor Regiodata

  Movimaps veiligheidsratio fiets heeft dit jaar de Stuiveling Open Data Award (SODA) gewonnen. Ook KVK Regiodata was genomineerd voor de prijs. Wel veel lof van de jury voor de tool.
 • -

  Steeds meer tweedehands kledingwinkels

  Steeds vaker kopen en verkopen we gebruikte of tweedehands kleding. Op die manier geven we onze kleding die nog goed is een tweede leven. Dat is positief vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Cijfers uit het KVK Handelsregister bevestigen deze trend. Het aantal winkels in tweedehands kleding steeg afgelopen jaar met 7%.
 • -

  Corona remt groei bedrijvigheid stedelijke regio’s

  De coronacrisis zet in Nederland een rem op de groei van de bedrijvigheid. De groei, het verschil tussen gestarte en gestopte bedrijven is met 40% afgenomen. In alle regio's in Nederland is nog steeds sprake van groei van het aantal bedrijfsvestigingen (er zijn meer starters dan stoppers), maar deze groei is in het tweede kwartaal flink afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
 • -

  Ondernemers minder pessimistisch

  Het ondernemersvertrouwen is aan het begin van het derde kwartaal van 2020 sterk toegenomen tot -19,3, tegen -37,2 in het vorige kwartaal. In de detailhandel zijn ondernemers overwegend positief gestemd, terwijl horecaondernemers nog altijd erg pessimistisch zijn over hun situatie.

News archive