Latest news

Update Binnenstads- barometer: Tijd voor actie

De coronacrisis heeft effecten op de samenstelling van binnensteden in Nederland. Het winkellandschap in grote en middelgrote binnensteden zal er anders uit komen te zien. Naast het terugdringen van leegstand en stimuleren van ondernemerschap in de binnenstad, staan er andere opgaven op de agenda van de binnenstad zoals het creëren van ruimte voor groen en gezondheid en het realiseren van een aangename woon- en leefomgeving. Om de binnenstad verder te ontwikkelen en crisissituaties te voorkomen, is het van belang om de trends in de binnenstad tijdig te signaleren. Alleen op deze manier kunnen passende acties bepaald worden. De Binnenstadsbarometer publiceert ieder jaar een update en toont aan de hand van de meest actuele data de ontwikkelingen en trends in de binnensteden.

Blijft Brabant Nederlands bierwalhalla?

Regionaal of lokaal zelfgebrouwen bier valt in de smaak. Zo goed, dat het aantal bierbrouwerijen in Nederland sinds 2016 met 126% is gestegen. Hoewel het aantal bierbrouwers in Brabant nog het grootst is, is in de Randstad een flinke groei te zien. In Zuid-Holland groeide het aantal brouwers zelfs met bijna 200%. En de groei lijkt er nog niet uit te zijn.

Hoveniers zijn niet aan te slepen

Het aantal hoveniers in Nederland groeit al jaren. De teller staat nu op iets meer dan dertienduizend. Maar wie dit voorjaar graag zijn tuin wil laten doen, komt bedrogen uit. Volgens de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is de vraag nog niet eerder zo groot geweest als nu.

Veel bedrijven niet bezig met klimaatakkoord

News archive