Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Gestegen energieprijs vaak niet doorberekend

  Ruim 4 op de 10 ondernemers geeft aan dat de impact van gestegen brandstofprijzen groot is. Bij gas en elektriciteit is dat circa 3 op de 10. Toch berekenen deze ondernemers de gestegen energiekosten vaak niet door aan hun klanten. Circa de helft van hen doet dat helemaal niet, en nog eens een derde doet het enigszins of deels.
 • -

  PR- en communicatie- bureaus snel toegenomen

  Sinds het begin van de coronapandemie is het aantal public relations (PR) en communicatiebureaus zeer snel toegenomen, blijkt uit cijfers van het Handelsregister van KVK. Op 1 januari 2020 waren er in Nederland 3.934 PR- en communicatiebureaus . Twee jaar later, op 1 januari 2022, zijn dat er al 9.526, een toename van maar liefst 142%.
 • -

  De markt nog steeds van alle markten thuis?

  De laatste 5 jaar zien we een geleidelijke afname van het aantal bedrijven die op de markt staan. In 2017 telde het KVK Handelsregister bijna 19.500 bedrijven in de ambulante handel. Anno 2022 zijn dit er nog maar 17.589. Een afname van 10% in 5 jaar tijd.
 • -

  Veel meer bedrijvigheid in gemeenten langs A2

  In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart publiceert KVK vandaag de cijfers over de bedrijvigheid in alle gemeenten in Nederland. Uit dit rapport ‘Bedrijvigheid in gemeenten 2021’ blijkt o.a. dat gemeenten met het hoogste aandeel vestigingen zich bevinden in de Noordvleugel van de Randstad en centraal in het land, ook wel de A2-as genoemd, naar de gelijknamige snelweg. Ook in de Zuidvleugel van de Randstad en aan de kust, inclusief de Waddeneilanden, is relatief veel bedrijvigheid, hier vooral gerelateerd aan het toerisme. De minste bedrijvigheid bevindt zich in de grensstreken.

News archive