Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Workshop KVK Regiodata

  KVK organiseerde onlangs dataworkshops 'Leren werken met KVK Regiodata'. De deelnemers waren enthousiast: "Plezierige en praktische meeting en vooral goed inzicht gekregen in de tool!"
 • -

  Winkelstraat het laatste decennium veranderd

  In tien jaar veranderde de winkelstraat enorm. Speelgoedwinkels, platen- of cd-winkels en ook kleding- en schoenenwinkels namen af. In de plaats daarvan zien we steeds meer foodwinkels gespecialiseerd in bijvoorbeeld kaas of koffie in het straatbeeld verschijnen. Ook het aantal winkels in tweedehands kleding kent een ongekende groei.
 • -

  Bouw voor veel vrouwen een onontgonnen terrein

  Van het totaal aantal ondernemers in Nederland is 37,3% vrouw, veel van hen zijn werkzaam in de zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs, creatieve beroepen en marketing en communicatie. In de beroepen waar we traditioneel veel mannen in zien blijft de opkomst van vrouwelijk ondernemers nog achter. En dat is jammer, want veel beroepen zijn prima geschikt voor vrouwen maar wellicht maakt onbekend ook onbemind. Voor deze DataDinsdag keken we naar het aantal vrouwen in de bouw.
 • -

  Explosieve groei aantal nagelstylisten

  Het aantal nagelstylisten is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2018 stonden er ruim 7.830 nagelstylisten ingeschreven bij KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 11.300. Een toename van 44%. Marijn Baijer, eigenaar van nagelsalon De Lakster in Oud-Beijerland, ziet dat de invloed van social media groot is. "Er komen daar tal van mooie voorbeelden voorbij en iedereen wil er verzorgd uitzien met mooie nagels, passend bij je look."

News archive