Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Latest news

 • -

  Online workshop ‘Leren werken met KVK Regiodata’

  Ben je werkzaam bij de afdeling Economische Zaken van een gemeente of een samenwerkingsverband van gemeenten? Wil je meer met economische data gaan werken en eenvoudig de feiten en cijfers voor jouw gemeente en regio op een rij zetten?
 • -

  Je bent nooit te oud om te ondernemen

  Het aantal ondernemers op leeftijd is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. In 2018 stonden er ruim 135.000 ondernemers van 65 jaar en ouder ingeschreven bij KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 193.000. Een toename van 42%. KVK-adviseur Angèle Magré, weet dat een deel van de 65 plussers zich nog te jong voelt om te stoppen met werken. Daarnaast hebben zij nog veel te bieden binnen bedrijven: “Ze zijn gemotiveerd, loyaal en betrouwbaar.”
 • -

  Blijvende groei aantal bedrijven in 2022

  In 2022 groeide opnieuw het aantal bedrijven in Nederland. Van bijna 2,2 miljoen bedrijven op 1 januari 2022 naar ruim 2,3 miljoen bedrijven op 31 december. Dat is een groei van 5,7% procent. Het overgrote deel van deze groei komt op het conto van zzp’ers.
 • -

  Ondernemer blijft positief ondanks problemen

  Ondanks de opeenstapeling van maatschappelijke factoren die het ondernemerschap lastig maken blijft de gemiddelde ondernemer positief. In een groot opgezet onderzoek van KVK onder ruim 1500 ondernemers blijkt de ondernemer zijn bedrijf net als vorig jaar te waarderen met gemiddeld cijfer van 7,2. Het eigen welbevinden werd dit jaar iets hoger gewaardeerd, een 7,5 ten opzicht van een 7,2 in 2021. Dit blijkt uit het KVK onderzoek Ondernemen 2022.

News archive