Latest news

Hoveniers zijn niet aan te slepen

Het aantal hoveniers in Nederland groeit al jaren. De teller staat nu op iets meer dan dertienduizend. Maar wie dit voorjaar graag zijn tuin wil laten doen, komt bedrogen uit. Volgens de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is de vraag nog niet eerder zo groot geweest als nu.

Veel bedrijven niet bezig met klimaatakkoord

Wie laat de hond uit?

Tijdens de coronacrisis is de vraag naar huisdieren, waaronder honden, fors toegenomen. Maar wat als we straks weer naar het werk mogen: wie laat dan de hond uit? Inschrijvingen in het KVK Handelsregister laten zien dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. De afgelopen 5 jaar is het aantal hondenuitlaatservices met bijna 52% gestegen.

Door corona getroffen bedrijfstakken somber

Het ondernemersvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2021 iets afgenomen en nog steeds negatief. Het vertrouwen van direct door de lockdownmaatregelen getroffen bedrijfstakken is afgenomen, terwijl het in andere bedrijfstakken juist toenam. In de horeca en cultuur, sport en recreatie zegt een meerderheid van de ondernemers 2020 met verlies af te sluiten. In die bedrijfstakken en in de overige dienstverlening, maken ondernemers zich bovendien meer zorgen over de continuïteit van hun bedrijf. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. De gegevens voor dit onderzoek zijn begin januari 2021 verzameld.

News archive