Een ogenblik geduld a.u.b.

Jouw regio in beeld Bekijk en vergelijk economische data

Nu met actuele cijfers economische impact coronacrisis. Kies eerst een thema, daarna je gebied.

Nieuws

 • Data Dinsdag: IJs(salons) in trek
  / Edward Diemel
  Nederlanders eten graag ambachtelijk bereid ijs. Met zomerse temperaturen in aantocht en met inachtneming van de richtlijnen RIVM, kunnen de ruim 1.000 ijssalons hun klanten voorzien in die behoefte. En dat op steeds meer plekken, want cijfers uit het KVK Handelsregister laten een groei aan ijssalons van bijna 30% zien.
 • 19% meer stoppers in eerste vijf maanden 2020
  / Edward Diemel
  In de periode januari-mei 2020 zijn in Nederland 9% minder bedrijven gestart dan in de vergelijkbare periode in 2019. Het aantal ondernemingen dat in de periode januari-mei 2020 stopte, nam juist toe met 19% (*) in vergelijking met de eerste vijf maanden van 2019.
 • 70% ondernemers verwacht coronacrisis te overleven
  / Edward Diemel
  Circa 7 op de 10 ondernemers verwacht dat het bedrijf de coronacrisis (zeker of waarschijnlijk) zal overleven. 2 op de 10 kan het nog niet inschatten en 1 op de 10 verwacht de coronacrisis waarschijnlijk niet te overleven. Dit zijn enkele van de resultaten van de vierde KVK-Flitspeiling onder ruim 1800 ondernemers in de periode van 14 tot en met 24 mei 2020. Voor de sectoren cultuur, sport en recreatie, detailhandel, horeca en persoonlijke dienstverlening ligt dit aandeel iets lager, namelijk 6 op de 10.

Doe de KVK Toekomstverkenning

Data alleen is niet genoeg om daadwerkelijk een verandering in te zetten. Maak daarom gebruik van KVK Toekomstverkenning: een georganiseerde dialoog over hoe de regio zich onderscheidt en waar economische kansen liggen.

Doe de verkenning