Jouw regio in beeld Bekijk en vergelijk economische data

Nu met actuele cijfers economische impact coronacrisis. Kies eerst een thema, daarna je gebied.

• Veel bedrijven niet bezig met klimaatakkoord
  • Wie laat de hond uit?
    / Edward Diemel
    Tijdens de coronacrisis is de vraag naar huisdieren, waaronder honden, fors toegenomen. Maar wat als we straks weer naar het werk mogen: wie laat dan de hond uit? Inschrijvingen in het KVK Handelsregister laten zien dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. De afgelopen 5 jaar is het aantal hondenuitlaatservices met bijna 52% gestegen.
  • Door corona getroffen bedrijfstakken somber
    / Edward Diemel
    Het ondernemersvertrouwen is in het eerste kwartaal van 2021 iets afgenomen en nog steeds negatief. Het vertrouwen van direct door de lockdownmaatregelen getroffen bedrijfstakken is afgenomen, terwijl het in andere bedrijfstakken juist toenam. In de horeca en cultuur, sport en recreatie zegt een meerderheid van de ondernemers 2020 met verlies af te sluiten. In die bedrijfstakken en in de overige dienstverlening, maken ondernemers zich bovendien meer zorgen over de continuïteit van hun bedrijf. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland. De gegevens voor dit onderzoek zijn begin januari 2021 verzameld.

Doe de KVK Toekomstverkenning

Data alleen is niet genoeg om daadwerkelijk een verandering in te zetten. Maak daarom gebruik van KVK Toekomstverkenning: een georganiseerde dialoog over hoe de regio zich onderscheidt en waar economische kansen liggen.

Doe de verkenning