Een ogenblik geduld a.u.b.

Jouw regio in beeld Bekijk en vergelijk economische data

Nu met actuele cijfers economische impact coronacrisis. Kies eerst een thema, daarna je gebied.

Nieuws

 • Veel lof maar geen SODA voor Regiodata
  / Edward Diemel
  Movimaps veiligheidsratio fiets heeft dit jaar de Stuiveling Open Data Award (SODA) gewonnen. Ook KVK Regiodata was genomineerd voor de prijs. Wel veel lof van de jury voor de tool.
 • Steeds meer tweedehands kledingwinkels
  / Edward Diemel
  Steeds vaker kopen en verkopen we gebruikte of tweedehands kleding. Op die manier geven we onze kleding die nog goed is een tweede leven. Dat is positief vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Cijfers uit het KVK Handelsregister bevestigen deze trend. Het aantal winkels in tweedehands kleding steeg afgelopen jaar met 7%.
 • Corona remt groei bedrijvigheid stedelijke regio’s
  / Edward Diemel
  De coronacrisis zet in Nederland een rem op de groei van de bedrijvigheid. De groei, het verschil tussen gestarte en gestopte bedrijven is met 40% afgenomen. In alle regio's in Nederland is nog steeds sprake van groei van het aantal bedrijfsvestigingen (er zijn meer starters dan stoppers), maar deze groei is in het tweede kwartaal flink afgenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Doe de KVK Toekomstverkenning

Data alleen is niet genoeg om daadwerkelijk een verandering in te zetten. Maak daarom gebruik van KVK Toekomstverkenning: een georganiseerde dialoog over hoe de regio zich onderscheidt en waar economische kansen liggen.

Doe de verkenning